Oj oj, igår blev det en supersmarrig middag. Hittade receptet hos Hallon & Blåbär och fastna direkt för vad jag såg. Det var parmesansåsen som lät så god och ihop med kycklingschnitzel lät det ännu bättre. Men jag hoppade faktiskt över tomatpeston till såsen som stod i receptet och hade i mer parmesan. Jag ville ha en mer "renare" parmesansås. Och det blev supergott ändå. Så det här är nåt jag kommer göra igen. Till detta hade jag klyftpotatis och sparris.
Fylld kycklingschnitzel med parmesansås4 port
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 skivor valfri ost
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
salt & peppar
Parmesansås:
ca 1 dl creme fraiche
2½ dl matgrädde
1 hönsbuljongtärning
ca 30 g parmesan, riven
2 msk tomatpesto
salt & peppar
Lägg kycklingfilén på en skärbräda och skär rakt igenom så du får två platta skivor, banka ut dem något. Gör så med alla filéerna.
Lägg skinka och ost på 4 av schnitzlarna och lägg dom resterande 4 schnitzlarna över.
Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Doppa schnitzlarna i först ägget och sedan i ströbrödet. Stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar. Låt småputtra nån minut under omrörning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Den där rätten måste jag prova.
SvaraRaderaKram mamma