Vill man göra receptet nedan för 4 pers så räcker det med en fläskfilé och tre deciliter grädde men full mängd av övrigt.
Kreolskans gryta
6 pers
900 g fläskfilé
2-4 kabanosser eller andra starka korvar (150 g)
2 röda paprikor
1 burk syltlök (200 g)
1 burk cornichons eller ättiksgurka (200 g)
1-2 dl svarta oliver, gärna urkärnade
1 msk smör
2 krm svartpeppar
1 ½ tsk salt
1 tsk mejram
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
Tillbehör:
Kokt ris, ev kokt med lite saffran eller gurkmeja
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn fläskfilén i smör. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korv och blanda ner paprika, syltlök, gurka, oliver och grädde.
6. Koka grytan 5 min. Smaka av. Späd eventuellt med gurkspad och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar