Detta recept på bolognese står Paulo Roberto för. Mycket enkel att göra, man behöver bara tiden för att låta den få stå sin tid på spisen. Sen avslutas med mycket parmesan på. Yummi!
Receptet står nedan.

Spaghetti Bolognese
4 port
400 g spaghetti
300 g nötfärs
60 g bacon
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 blekselleristjälkar
2 morötter
3 msk tomatpuré
2 dl rött vin
450 g krossade tomater
2 tsk oregano
½ dl färsk basilika
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
ev 1 nypa strösocker
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
2. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter.
3. Fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en kastrull.
4. Stek köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i kastrullen med grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 - 60 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och eventuellt lite socker.
6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
7. Servera din bolognese med spaghetti och färskriven parmesan på toppen.
Såå gott recept🤣👍
SvaraRaderaFunkar bra förutom koktiden en bra Bolognese bör puttra minst 2 timmar.
SvaraRaderaBra recept och bra smak med ett fylligt rödvin i rätten. Alltid lika uppskattat och en Bolognese vet nog de flesta tjänar på att stå och puttra ett bra tag på låg värme.
SvaraRadera