lördag 31 oktober 2015

Fläskfilé Provencale

Jag hoppas ni har en härlig och skön Alla helgons helg. Här har det varit lugnt och skönt. Igår hade vi bara en halvdag på arbetet så jag slutade redan kl 13 så det var skönt.
I vanliga fall brukar fredagar bli en slapp middag då man är trött efter veckan och vill att maten ska gå fort men igår blev det fläskfilé Provencale. Har varit sugen på det länge nu så det var såå gott!
Älskar råstekt potatis och sen ihop med kött och vitlök-och persiljesmör så var det gudomligt. Mums!
                                         

Fläskfilé Provencale
4 port

600 g fläskfilé
25 g smör
salt och svartpeppar
1 kg potatis
rapsolja, till stekning
Vitlökssmör:
50 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja
salt och peppar

Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisen väl. Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en ren kökshandduk och torka den torr.
Stek potatisen i omgångar i olja i en het panna tills den blir gyllene. Salta och peppra potatisen väl. Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form.
Putsa fläskfilén ren från hinnor och senor. Skiva fläskfilén i 1½ cm tjocka skivor. Bryn skivorna i smör på medelstark värme i stekpanna tills de är genomstekta. Salta och peppra väl.
Värm ugnen till 125 grader. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå potatisen i formen.
Blanda ihop smör med pressad vitlök och persilja. Fördela sedan ut smöret över fläskfilén och ställ in formen i ugnen tills smöret nästan har smält. Servera sedan genast tillsammans med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...