Idag blev det grekiskt. Har haft detta recept i minnet ett tag nu och idag blev jag verkligen sugen på den. Lät enkelt, gott och fräscht en vardagkväll som denna. Och mycket riktigt. Gott var det. Haha, på bilden ser det nästan ut som det ligger vaniljglass bredvid men såklart inte utan det är turkisk yoghurt :) Löken och osten gjorde mycket till plättarna. Blev lite som rösti men med lite mer godsaker i. Absolut en rätt som jag ska komma ihåg att göra flera gånger.
Zucchiniplättar
350 g zucchini
350 g potatis
1 gul lök
1 röd lök
100 g fetaost
1 tjock skiva vällagrad getost typ chévre
3 ägg
1,4 dl vetemjöl
salt efter behov, smaka noga av eftersom osten är salt
peppar
basilika finhackad efter tycke och smak
Riv zucchini och potatis halvgrovt. Finhacka löken och smula sönder osten. Vispa äggen lätt, blanda ner alla ingredienserna inkl salt och kryddor i äggsmeten. Se till så att mjölet inte klumpar sig. Grädda plättarna gyllenbruna i lika delar olivolja och äkta smör.
Zucchiniplättar
350 g zucchini
350 g potatis
1 gul lök
1 röd lök
100 g fetaost
1 tjock skiva vällagrad getost typ chévre
3 ägg
1,4 dl vetemjöl
salt efter behov, smaka noga av eftersom osten är salt
peppar
basilika finhackad efter tycke och smak
Riv zucchini och potatis halvgrovt. Finhacka löken och smula sönder osten. Vispa äggen lätt, blanda ner alla ingredienserna inkl salt och kryddor i äggsmeten. Se till så att mjölet inte klumpar sig. Grädda plättarna gyllenbruna i lika delar olivolja och äkta smör.
Låter jättegott. Steker du dem i plättlagg eller går det att klicka ut i vanlig stekpanna tror du?
SvaraRaderaKul, jag gjorde också zucchiniplättar igår men med ett annat recept.
SvaraRaderaKram mamma
Liebdjuret - Det går jättebra att steka dem i stekpanna. Det gjorde jag.
SvaraRaderaMamma - Ja, ni har väl en hel del zucchini att skörda kan jag gissa?