söndag 31 januari 2010

Räk- och chiligryta

Såg det här receptet häromdagen och tyckte det lät hett och gott. Och det var det kan jag tala om. Är man känslig för stark mat så ska man nog ta och minska ner på kryddorna lite. Men gott var det! Passar perfekt en sån här kall och vintrig januaridag.

Räk- och chiligryta
4 port

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2,5 cm färsk riven ingefära
1-2 färska chilifrukter
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1,5 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
färsk koriander
500 g skalade räkor
salt, peppar

Skiva löken och finhacka vitlöken, ingefäran och chilin.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek på låg värme några minuter.
Tillsätt gurkmeja, spiskummin och currypasta och rör någon minut.
Blanda i tomater och vatten och koka på låg värme ca 10 minuter.
Tillsätt grädden och hacka koriander efter smak.
Sjud 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna.
Garnera med koriander och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...