söndag 7 februari 2010

Kycklingschnitzel med parmesansås

Oj oj, igår blev det en supersmarrig middag. Hittade receptet hos Hallon & Blåbär och fastna direkt för vad jag såg. Det var parmesansåsen som lät så god och ihop med kycklingschnitzel lät det ännu bättre. Men jag hoppade faktiskt över tomatpeston till såsen som stod i receptet och hade i mer parmesan. Jag ville ha en mer "renare" parmesansås. Och det blev supergott ändå. Så det här är nåt jag kommer göra igen. Till detta hade jag klyftpotatis och sparris.

Fylld kycklingschnitzel med parmesansås4 port

4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 skivor valfri ost
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
salt & peppar

Parmesansås:
ca 1 dl creme fraiche
2½ dl matgrädde
1 hönsbuljongtärning
ca 30 g parmesan, riven
2 msk tomatpesto
salt & peppar

Lägg kycklingfilén på en skärbräda och skär rakt igenom så du får två platta skivor, banka ut dem något. Gör så med alla filéerna.
Lägg skinka och ost på 4 av schnitzlarna och lägg dom resterande 4 schnitzlarna över.
Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Doppa schnitzlarna i först ägget och sedan i ströbrödet. Stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar. Låt småputtra nån minut under omrörning.

1 kommentar:

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...