måndag 6 januari 2020

Pollo en leche de coco - Colombiansk kycklinggryta

Jag hoppas ni har fått en bra start på nya året med god mat, vila och umgänge. Kanske lite träning också. Jag har njutit av en veckas ledighet nu då jag jobbade mellan jul och nyår. Har bara slappat, tränat och umgåtts.
Men imorgon är vardagen tillbaka igen med allt som hör till det. Också skönt på sätt och vis. Nu vill jag bara att januari och februari ska svischa förbi så vi närmar oss våren och så fort som tiden går så är vi snart där.
Idag ska jag tipsa om en colombiansk kycklinggryta som jag hittade hos Zeinas Kitchen.  En god gryta med mycket smak. Perfekt till matlådan också :) Receptet hittar du längre ned.

                         

    


Pollo en leche de coco
4-6 portioner

600 g kycklingfilé
2 burkar kokosmjölk  (á 400 ml)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chili)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
olja till stekning

Garnering (valfritt):
Lime och koriander

Serveringsförslag:
Ris

Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök och chili. Skär paprika i strimlor, skär kycklingfiléerna i bitar.
Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kyckling och stek tills den får färg. Vänd i chili, vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 2-3 minuter. Tillsätt paprika och stek någon minut.
Häll i kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15-20 minuter.
Garnera med färsk koriander och pressa gärna lite lime över vid servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...