måndag 30 december 2019

Italiensk kycklinggratäng

Näst sista dagen på 2019. Året har gått fort som vanligt. Och nu är det dags för år 2020. Ska bli spännande att se vad det året för med sig. Jag hoppas ni alla får en fin nyår med en massa gott och kanske nåt bubbel i glasen :)
När januari knackar på och det är dags för vardagen igen så kanske denna goda kycklinggratäng kan vara nåt. Gott att servera både pasta eller klyftpotatis till.
Önskar Er ett riktigt Gott Nytt År!


Italiensk kycklinggratäng
4 port

8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt
svartpeppar, nymald
10 soltorkade tomater, i olja
1 klyfta vitlök
½ röd chili
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
3 dl kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, fint riven

Till servering:
8 körsbärstomater
½ kruka basilika
pasta eller klyftpotatis

1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten.
Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta eller klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...