söndag 19 januari 2020

Hoisinkyckling med pak choi

Hoppas ni har haft en skön helg. Härligt att solen har tittat fram under dagen. Den är efterlängtad.
Idag ska jag bjuda er på en supergod asiatisk wok från Jennie Walldén. Ber om ursäkt för bilderna men att få bra foton på en wok är inte alltid så lätt och speciellt inte när det är en brun sås till :)
Men ta mig på orden när jag säger att den är såååå god! Kändes som jag hade köpt rätten på ett thaiställe. Receptet hittar ni nedan.
 

Hoisinkyckling med pak Choi
4 port

1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1-3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
1 dl hoisinsås
600 g kycklinglårfilé
matolja, att steka i
5 cm färsk ingefära
3 klyftor vitlök
2 pak Choi
1 rödlök
200 g sockerärtor
2 msk sesamfrön, rostade
4 port jasminris, nykokt

1. Blanda soja, sesamolja, gochujang och hoisin till en sås.
2. Skär kycklingen i munstora bitar. Fräs kycklingen i en stor stekpanna med olja på väldigt hög värme tills kycklingen fått färg runtom. Häll över till en tallik och ställ åt sidan.
3. Finhacka ingefära och vitlök. Dela pak Choi i mindre bitar. Skär tunna båtar av rödlöken Fräs lök, ingefära och vitlök i rykande het stekpanna. Tillsätt pak choi efter en minut och låt fräsa i ytterligare en minut.
4. Tillsätt den stekta kycklingen och sockerärtor. Häll över såsen och fräs ihop i en minut. Strö över sesamfrön och servera genast med nykokt jasminris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...