fredag 1 februari 2019

Pannacotta med honung och kaffe

Åh, äntligen helg igen! Det är lika härligt varje gång :) Och lika fort går den också tyvärr.
Helg för många innebär också nåt extra gott att äta och då vill jag slå ett slag för denna enkla men ack så goda pannacotta. En honungslen och krämig pannacotta med smak av kaffe.
Ett recept av Paolo Roberto och jag har gjort den ett flertal gånger. Perfekt avslutning på en middag.
                   

Pannacotta med honung och kaffe
4 port

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1,5 tsk snabbkaffepulver

Bär (hallon, blåbär, björnbär) Färska eller upptinade bär går bra.

Havrekex, noblesse, kokosflarn m.m

1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
3.
Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
4.
Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.
5.
Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
6.
Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med pannacotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
7.
För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.
8. Servera pannacottan med bär och flarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...