lördag 1 september 2018

Vårrullar


För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Men definitivt inte den sista. Jisses vad gott!
Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt. För med dessa så tillagas de i ugn och inte friteras. Och de blev så frasiga!
Jag hade svårt att sluta äta men från och med nu ska jag se till att det alltid finns i frysen. Perfekt att ha men då blir de inte frasiga såklart.
Vårrulledeg hittar man i asiatiska butiker och som tur är så har jag en i närheten.
Detta recept kommer från Zeinas Kitchen så kika in länken så ser ni även hur de ska rullas.
Gillar ni vårrullar så måste ni göras dessa.
 


Vårrullar
Ca 25 st vårrullar

500 g färs av valfri sort (veggofärs funkar alldeles utmärkt)
50 g glasnudlar
1 msk vegetabilisk olja
1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad
2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk ostronsås eller vegetarisk champinjon soja (se bild)
1 msk soja
Salt och peppar efter smak
1 paket vårrullar mellanstorlek

Smet att fästa vårrullarna med:

2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten

Pensling:

Vegetabilisk olja  (tex rapsolja)


Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan.

Hetta upp olja en stor wookpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca 5-6 minuter. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen kallna helt innan du fyller vårrullarna.
Värm ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på, inte riktigt i mitten av pappret. Rulla till mitten och vik in kanterna.
Blanda alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa. Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt, ställ inte dem allt för tätt ihop.  Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min.   Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3 månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller micron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ragù på nötfärs och aubergine

Ja, då var det vinter nu. Hänger inte alls med som vanligt. Det har varit så grått och milt ute och så helt plötsligt så är det minusgrader...