söndag 9 september 2018

Spenatsoppa

Hoppas ni har haft en skön helg! Och kanske röstat om ni inte har förtidsröstat. Nu är tiden ute för röstning och det blir spännande att se hur det kommer bli. Känns som det mest osäkra valet på länge. Men jag hoppas alla har röstat och följer sitt hjärta oavsett på vilket parti det nu är.

Nu är hösten på ingång med lite kyligare väder och då är soppan är ett välkommet inslag i vardagen. Det är enkelt och värmer kroppen. Ibland blir jag bara så sugen på spenat och detta var ett sånt tillfälle och hittade då detta recept. Serverat med en ägghalva och pumpakärnor. Gott och mättande!

                 

Spenatsoppa
4-6 portioner

2 potatisar
1/2 purjolök
500 g fryst spenat
2 dl grädde
Ca 2 dl vatten
Buljong (vegeta, soya, hönsbuljong eller grönsaksbuljong, ta det du gillar)
0,5 tsk spiskummin (valfritt)
Svartpeppar

Skär potatisen och purjolöken i bitar, spelar ingen roll hur för soppan ska mixas. Fräs några minuter i smör eller olja. Tillsätt vatten, buljongen och spenaten. Koka upp och låt puttra i ca 20 min. Häll i grädden, peppar och spiskummin, låt koka i ytterligare 10 min. Mixa med stavmixer och koka i 5 min till. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera med en ägghalva och strö på rostad lök eller frön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...