lördag 25 augusti 2018

Fugde brownies med kakdeg

Alltså kolla in dessa godbitar! Kladdig browniebotten och sedan "rå" kakdeg på det och sedan en len härlig chokladglasyr. Gahh! Så sjukt goda!
Kakdeg får mig på fall direkt, jag är glad varje gång att jag lyckas få med det i kakan utan att äta upp allt innan :) Det är godare än när den är gräddad och i detta fall ska den inte ens gräddas så lyckan är obeskrivlig. Jag såg detta recept hos My Kitchen Stories och ville baka den direkt. Så jag tog med till jobbet och bjöd och de försvann i ett nafs :)
Så gillar ni kakdeg, choklad, brownie eller sötsaker i allmänhet så måste ni göra dessa!

                    

Fudge brownie med kakdeg
ca 25 små rutor, använde en fyrkantig form med måtten 21x21 cm


Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
 
Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
 
Gör så här:
1. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
2. Ha i mjölken och vispa lite till.
3. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
4. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
5. Bre kakdegen över den avsvalnade brownien och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
 
Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
 
Gör så här:
1. Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
2. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
3. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på brownien. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Den här brownien smakar allra bäst om den fått stå i kylskåpet över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...