söndag 19 augusti 2018

Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås


Hoppas ni har haft en skön helg och ätit god mat. Nu börjar vi gå mot kyligare tider och lite mer robusta maträtter och grytor väntar runt hörnet. Längtar efter den tiden. Allt har sin charm och tid.
För några dagar sen gjorda jag lammfärsbiffar med fetaost och till det hitta jag ett recept med krossade tomater och mango chutney. Var väldigt skeptisk till kombinationen men testade och det är jag glad över. Det blev jättegott! Syra möter sötma men kändes som en konstig blandning. Men blev jättebra till lammet. 
 
 


Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås
4 port

Rostad potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Lammfärsbiffar
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
olja

Mangochutneysås
1 röd lök
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
4 msk mango chutney
salt och peppar

Bönor
250 g haricot verts
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Sätt ugnen på 225 grader.
Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olja, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna och baka i ugn i ca 15 min. Rör om då och då.
Lammfärsbiffar: Smula fetaosten och blanda med lammfärsen. Tillsätt ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar.
Mangochutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften och bryn resten i oljan. Tillsätt därefter tomaterna och låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar.
Bönor: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resterande lök, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Stek pannbiffarna i oljan tills de är färdiga, ca 4 minuter på varje sida.
Servera biffarna med rostad potatis, mangosåsen och bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...