tisdag 25 september 2018

Ugnsbakad asiatisk lax

Lax fungerar alltid. Man kan variera i all oändlighet. Det är så gott med lax och det går snabbt att tillaga. Denna gång blev det en ugnsbakad lax med asiatiska smaker. Till det nudlar som får smak av såsen vid servering. Gott gott!


                 

Ugnsbakad asiatisk lax
3-4 port

500 g lax
havssalt efter smak
olivolja
1 dl teriyakisås
1 dl sweet chilisås
1 msk färsk riven ingenfära
3 st finrivna eller pressade vitlöksklyftor
lite hackad persilja
1 st färsk röd chili
1 st lime
ca 2 msk rostade sesamfrön

1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Lägg laxen i en form, ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka laxen i ugnen i ca 20-25 minuter.
3. Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme och låt sedan svalna.
4. Finhacka chili, persilja och vitlök. Blanda ihop med övriga ingredienser.
5. Ta ut laxen och flytta över den till ett serveringsfat eller ha kvar den i formen. Pensla/häll över såsen på laxen. Toppa med sesamfrön och persilja.
Servera med nudlar eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...