måndag 30 juli 2018

Fläskfilé med basilikadressing

För lite sen blev det en god och lättlagad middag. Jag hade fläskfilé som jag stekte och till det en härligt god basilikadressing som passade jättebra till köttet.
Sen eftersom vi har haft så varmt så fick det bli en fräsch capresesallad till. Mycket gott!
God mat behöver inte ta så lång tid att göra.

                 

Fläskfilé med basilikadressing
4 port

800 g fläskfilé
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Basilikadressing:
25 g pinjenötter
2 basilika, bladen
skal från ½ citron
1 msk pressad citron
1½ dl olivolja
1 krm salt
½ krm svartpeppar

1. Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra.
2. Dressing: Mixa alla ingredienser i matberedare eller med stavmixer.
3. Grilla eller stek fläskfiléskivorna. Häll på basilikadressing vid servering.
4. Servera gärna med en sallad, bröd eller det du känner för.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ragù på nötfärs och aubergine

Ja, då var det vinter nu. Hänger inte alls med som vanligt. Det har varit så grått och milt ute och så helt plötsligt så är det minusgrader...