torsdag 1 februari 2018

Sechuanpepparkyckling med ginger beer, stjärnanis och chilistekt pak choy

Denna vecka har jag Linas inspirationskasse. Ibland tar jag en kasse för att få lite inspiration och man inte alltid har fantasi att veta vad man ska laga för middag. Nu när jag kan se menyerna i förväg så är chansen större att jag köper en kasse oftare.
Först ut denna vecka var en härligt god och enkel kycklingrätt. Det gick på ca 30 min att tillaga och en massa goda smaker (tyvärr är det svårt att få en brun rätt att se god ut på bild).
Riktigt riktigt gott och absolut är rätt som jag kommer göra igen.
Toppstart för denna veckas kasse.

                 

Sechuanpepparkyckling med ginger beer, stjärnanis och chilistekt pak choy
2 port

ca 300 g kycklinglårfilé
1 bit ingefära (30g)
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk sechuanpeppar
olja
½ msk vetemjöl
2 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
1 flaska ginger beer (200 ml)
3 stjärnanis
300 g pak choy
chiliflakes
salt
jasminris

1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
2. Finhacka ingefära, lök och vitlöksklyftor. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Mortla sönder sechuanpeppar.
3. Fräs kycklingen i en stekpanna med olja i 1-2 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära, stek ytterligare 1-2 min. Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl.
4. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, ginger beer och stjärnanis. Låt sjuda 6-8 min.
5. Chilistekt pak choy: skär tunna klyftor av pak choy. Fräs i en stekpanna med olja. Krydda med chiliflakes och lite salt.
6. Toppa sechuanpepparkycklingen med chilistekt pak choy och servera med jasminris.

2 kommentarer:

  1. Den här verkar verkligen vara något för oss. Men jag har inte hört talas om ginger beer förut. Jag gissar att den är i det närmaste alkoholfri eftersom Linas matkasse levererade den? Vet du var man kan köpa den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tror ni skulle gilla den. Hade aldrig hört talas om ginger beer innan. Är som en kolsyrad ingefärsdryck. Vet inte var den finns att köpa. Ska kolla när jag handlar imorgon.

      Radera

Ugnsbakad asiatisk lax

Lax fungerar alltid. Man kan variera i all oändlighet. Det är så gott med lax och det går snabbt att tillaga. Denna gång blev det en ugnsba...