Om man vill äta utan kyckling så kan man hoppa över den och ta något annat istället eller om man vill göra den vegetarisk istället.
Sallad med kyckling, mango och örtquinoa
4 port
150 g vitost
4 minutfiléer Chili av kyckling (glaze), eller stek kycklingfileér och krydda på och skiva.
½ finhackad färsk röd chili
1 dl finhackad bladpersilja
2 dl quinoa
200 g tärnad mango
1 röd paprika
3 tomater
½ rödlök
1 liter blandad grönsallad
1 dl rostade pumpakärnor
Till servering:
2 dl lätt crème fraiche parmesan & vitlök
1. Stek eller grilla kycklingfiléen. Pensla med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när kärntemperaturen är 70 grader. Skär kycklingen i bitar och blanda med hackad chili och hälften av persiljan.
2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner resten av persiljan.
3. Dela paprikan och tomaterna i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg salladen på tallrikar eller ett uppläggningsfat.
4. Fördela quinoa, rödlök och kyckling. Smula över osten och toppa med paprika, tomater, mango och pumpafrön.
5. Servera med crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar