I söndags var det dags för lite glöggmingel hos mig. Det var nära och kära som dök upp. Dock ett litet mindre sällskap för flera var sjuka. Men lika mysigt ändå :)
Jag bjöd på lite olika snittar och tilltugg så man gick inte hungrig härifrån.
Till fikat drog jag ner mängden då man redan är så mätt. Så det blev en pepparkakskladdkaka och så dessa små chokladmazariner med chokladganache. De är smaksatta med apelsin så det var gott.
Sedan är det inget mördegsskal utan bara mazarinfyllning. Enkelt och mycket gott!
Lagom stora dessutom.
Chokladmazariner
ca 16 st
100 g mandelmassa
100 g strösocker
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
30 g vetemjöl
10 g kakao
rivet skal från 1 apelsin, ekologisk
ev smör till formen
Ganache
150 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1. Grovriv mandelmassan och lägg den i en skål. Rör ihop den med socker och smör och blanda ihop väl. Vispa sedan i äggen, ett i taget.
2. Rör i mjöl, kakao och nästan allt apelsinskal, spara lite till garnering.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i små muffinsformar eller i en smord minimuffinsplåt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
5. Ganache: Grovhacka chokladen och häll den i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills den är jämn och blank. Låt sedan ganachen stå i kylskåpet för att tjockna cirka 1 timme.
6. Ta ut chokladmazarinerna ur sina formar och lägg upp dem på ett serveringsfat. Lägg ganachen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa en fin topp på varje mazarin. Toppa med lite rivet apelsinskal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar