torsdag 18 augusti 2016

Hoisinnudlar med marinerad nötfärs

Jag fortsätter det asiatiska temat även i detta inlägg. Även detta är från Jennie Walldens kokbok "Asiatiska smaker". Den här rätten kan vara lite svårare att få till för en av ingredienserna kan vara lite svår att hitta om man inte har nån asiatisk livsmedelsaffär i sin närhet. Det som ska vara i är gochujang som är en smakrik chilipasta. Jag har fått den på en koreansk restaurang och den är supergod. Så den gör nästan hela rätten så se till att hitta den om ni ska göra denna rätt.
Rätten var jättegod och annorlunda i sina smaker än vad man är van vid. Det här kommer jag göra fler gånger. Fräscht med vitkål, sockerärtor och morot i. En asiatisk spaghetti med köttfärsås :)

                                

Hoisinnudlar med marinerad nötfärs
4 port

Marinad:
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1½ msk strösocker
1 tsk risvinäger
en nypa nymalen svartpeppar

250 g äggnudlar
1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor
1 klyfta vitkål, i tunna strimlor
1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor
75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar
180 g böngroddar

Woksås:
1 msk ljus soja
1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar)
1 dl hoisinsås

Rapsolja till stekning

1.Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.
2. Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
3. Blanda sojan med gochujang, rör tills det blir slätt. Blanda ner hoisinsåsen.
4. Hetta upp en wok eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedan olja och smula sönder köttet medan det bryner. När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.
5. Tillsätt sedna nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...