tisdag 9 augusti 2016

Fläskfilé med myntasås (dipp)

Jag har mycket mynta på balkongen som bara växer och växer så måste passa på att göra nåt av det också. Så jag hitta ett recept på fläskfilé med kall myntasås.
Det var mycket gott och fräscht till köttet. Till det hade jag ris till.
                                           

Fläskfilé med kall myntasås (dipp)
4 port

1 röd chili
1 kruka mynta
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1½ msk råsocker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk färskpressad lime
1 dl rapsolja
600 g fläskfilé
2 msk smör
salt och peppar

1. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Plocka och hacka mynta. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Blanda chili, mynta, lök, vitlök, socker, vinäger, lime och olja.
3. Putsa och skär fläskfilén i skivor.
4. Stek fläskfilén i smör i en stekpanna eller på grillen tills de är genomstekta. Salta och peppra.
5. Servera köttet med ris och myntasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...