onsdag 3 augusti 2016

Kycklingsallad med rostade grönsaker

På sommaren är det så gott med sallad. Speciellt varma dagar när man vill ha nåt lättare och fräscht. På vintern blir det inte sallad så ofta för då vill man ha nåt varmt i magen.
Jag ska tipsa om denna goda sallad med rostade grönsaker och grillad kyckling. Den är lätt att göra, grönsakerna sköter sig själva i ugnen och kycklingen köptes färdiggrillad. Och så en fetadressing till var pricken över i:et.
                                

                          

Kycklingsallad med rostade grönsaker
4-6 port

1 ekbladssallatshuvud
1 grillad kyckling
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 kvist coctailtomater
crema di balsamico
25 g pistaschnötkärnor
jungfruolja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka sallaten. Plocka köttet från kycklingen och riv det i mindre bitar.
Skär zucchinin i skivor och paprika och rödlök i klyftor. Lägg dem tillsammans med tomatkvisten i en form och ringla över lite olja. Rosta grönsakerna i ugnen cirka 15 minuter tills de har fått fin färg, vänd försiktigt en gång. Ringla över lite crema di balsamico.
Rosta pistaschnötkärnorna i en torr panna och grovhacka dem. Gör dressingen. Blanda sallat, kyckling och rostade grönsaker och salta och peppra.
Toppa med pistaschnötkärnor och servera med fetadressing.


Fetadressing

100 g krämig äkta fetaost
½ dl olivolja
½ dl vatten
1-2 tsk flytande honung

Smula osten och mixa den med oljan. Späd med vattnet och smaka av med honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...