tisdag 17 november 2015

Kladdkaka

Som jag skrev i förra inlägget så var det kladdkakans dag förra helgen och då gjorde jag två olika. Så denna kladdkaka är en klassisk utan smaksättning. Denna är gjord på kakao och inte nån smält choklad och den blev verkligen superkladdig och gojsig som jag gillar :) Och det var den hela tiden, även flera dagar senare. Enkelt och gott! Och en klick grädde till om man vill. Och så bara att bjuda gästerna eller äta den själv :)
                          

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Klä botten av en form, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.
Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...