onsdag 18 november 2015

Gräddig kycklingpasta med spenat

I helgen gjorde jag denna enkla men goda pasta. Och så mycket riven parmesanost till :)
Det är tacksamt att laga pasta till middag. Det går oftast fort och det är gott!
                                         

Gräddig kycklingpasta med spenat
4 port

400 g penne rigate
500 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
50 g sockerärtor
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
70 g babyspenat

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Hacka gul lök fint.
3. Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kyckling, lök och pressad vitlök ca 5 min. Tillsätt sockerärtor, grädde och kycklingfond. Låt koka i 5-10 min, smaka av med salt och peppar.
4. Slå kycklingsåsen över pastan och blanda ordentligt. Vänd ner babyspenaten vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...