Till det stekta grönsaker och sås gjord på kycklingskyn.

Mango chutney-kyckling med chilibroccoli
4 port
1 hel stor kyckling, ca 1500 g
50 g smör
1 dl mango chutney
2 finrivna vitlöksklyftor
saften från ½ lime
1 msk mörk soja
2 dl crème fraiche, 34%
rapsolja till stekning
Chilibroccoli
1 urkärnad röd paprika, delad i bitar
1 broccolistånd, delat i buketter och stjälkar skalade och skurna i stavar
1 skivad vitlöksklyfta
½ röd chilifrukt, i tunna skivor
1 msk ljus soja
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och rör sedan i mango chutney, vitlök, pressad lime och soja. Gnid in kycklingen med glacen, även under skinnet. Lägg kycklingen i en så trång form som möjligt och täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 40 minuter. Ta därefter bort folien och låt stå i 30 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
2. Stek paprikan på hög värme så den får lite färg. Tillsätt broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraiche och koka ihop till en krämig sås.
4. Servera kycklingen, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar