Igår gjorde jag denna lax- och kräftpasta från Jennys Matblogg. En mycket enkel och riktigt god pasta. Skulle kunna tänka mig att utesluta laxen och ha lite mer kräftstjärtar och dill i till nästa gång. Härligt när man kan variera sig. Krämig och smarrig pasta.
Lax- och kräftpasta
5 port
pasta ( fem stora portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk hummerfond
2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen.
Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i den sjudande såsen, vänd ner fond & pesto. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar.
Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera.
Gärna med en god citronpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar