söndag 21 september 2014

Chilli beef lettuce wraps

Så var ännu en helg gången. Förstår inte vart de tar vägen. Nu är det söndag kväll och det regnar utanför. Mysigt när man är inne och kurar ihop sig i soffan men inte när man ska ut i vädret.
Nu börjar hösten visa sig mer och mer.
Den här helgen har jag testat ett par nya maträtter. Först ut är denna rätt som är från Gordon Ramseys matlagningsskola som har gått på tv och som även kom ut i kokbok som jag införskaffa mig men dock på engelska så jag ska försöka översätta så gott jag kan. Men det var lite annorlunda rätt men mycket god. Inte så lätt att äta ur salladsblad men det gick :)
                                          

Chilli beef lettuce wraps
4 port

Olivolja, till stekning
200 g nötfärs
200 g fläskfärs
Sesamolja, till stekning
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
5 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
1-2 röd chili, urkärnad och hackad
1 tsk råsocker
1 tsk fisksås
Skal av en lime, juice från 1/3
3 vårlökar, hackade
Havssalt och svartpeppar
2 små salladshuvuden, delade i blad för servering

Dressing
1 tsk soja
Juice från ½ lime
1 tsk sesamolja
½ röd chili, tunt skivad
En liten bukett korianderblad, hackade
1-2 tsk fisksås
1 tsk råsocker
1 tsk olivolja

1. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Blanda nötfärsen och fläskfärsen tillsammans. Krydda med salt och peppar och blanda ordentligt. Stek färsen i den heta pannan i 5-7 minuter tills den är krispig, brun och finfördelad. Häll av den stekta färsen i en sil. Det gör att färsen håller sig krispig. Ställ åt sidan.
2. Torka ur stekpannan och tillsätt en matsked sesamolja. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och chili. Stek tillsammas med en nypa salt och råsocker i 2 minuter. Tillsätt sedan färsen.
3. Tillsätt fisksås och blanda om. Blanda i limeskal, juice och vårlök. Rör om i 30 sekunder. Stäng sedan av värmen.
4. Blanda ihop dressingen och smaka av.
5. För servering, lägg färs i salladsbladen och droppa över lite dressing och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...