tisdag 19 februari 2013

Karros hjärtan


I torsdags var det Alla hjärtans dag. Lite extra tycker jag man ska unna sig denna dag och det är så enkelt att själv ordna nåt och som går snabbt. Jag funderade på vad jag kunde hitta på för gott och kom då på en egen liten bakelse. Jag hade en burk Dulche de leche hemma i skafferiet och spånade vidare på det. Inhandlade smördeg och färska hallon på vägen hem.
När jag kom hem stansa jag ut små hjärtan i smördegen med pepparkaksform och skar sedan ut egna större hjärtan med kniv. Penslade dem med ägg och sedan in i ugnen i 10-15 minuter på 200 grader tills de fick fin färg. Lät de sedan svalna.
Delade på hjärtarna med kniv och bredde sedan på ett lagom tjockt täcke med dulche de leche och la på hallonen. Sedan kan man pudra över lite florsocker om man vill och servera med hjärtlocket.
TIPS! Lite flingsalt över hallonen och dulche de lechen höjde smakerna ännu mer då kolasmaken framträdde ännu mer. Jag tycker saltet var pricken över i:et.
Enkelt och gott! Och inte bara en dessert att bjuda på till Alla hjärtans dag för varje dag är ju kärlekens dag så de passar när som helst :)
Lämna gärna en kommentar om ni gör detta och säg vad ni tycker. Alltid kul att höra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kyckling med marockansk chermoula

I förra veckan gick en repris på Leilas supermat på tv. Jag hade sett avsnittet tidigare men nu blev jag påmind om denna rätt som jag blev ...