4 port
4 st lammracks, ca 400 gr st ink ben
4 st vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka valfri krydda tex. timjan, rosmarin
1 dl olivolja
rivet skal av 1 citron
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk nymalen svartpeppar
Rödvinsreduktion
½ st gul lök
2 st morötter
1 tsk smör
½ dl mörk oxfond
2 dl rött vin
0,75 dl vatten
1 tsk soja
½ msk balsamvinäger
1 tsk socker
Rödvinsreduktionen.
1. Grovhacka morötter samt en halv lök.
2. Fräs i en panna med smör i ca 2 minuter.
3. Tillsätt oxfonden, rödvin, vatten, soja, vinäger och socker.
4. Låt koka ner på medelhög värme i ca 1 timma.
5. Sila såsen så du bara har den klara delen kvar.
Lamm
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Putsa bort kappan på lammracksen.
8. Krossa/hacka vitlöken och blanda med örterna.
9. Blanda med ca 1 dl olivolja samt citronskal, salt och peppar.
10. Gnid in lammet i marinaden och låt stå.
11. När det är dax att tillaga lammet så grillar/steker du dem i grillpanna ca 1 minut på varje sida, på hög värme.
12. Lägg dem sedan på en plåt eller i en stor form och in i ugnen tills innertemperaturen har nått 57 grader för medium.
13. Låt dem gärna vila när du har tagit ut dem i ca 2 min.
14. Servera hela eller skär upp i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar