fredag 2 september 2011

Lammfärspasta med salvia och citron

Riktigt god pastarätt. Snabbt går det också, runt 30 minuter. Hittade receptet på Zetas hemsida. De har mycket goda recept och jag har gjort flera därifrån.
Det vita vinet, citronen och salvian gifter sig så bra med lammfärsen.
Vill ni inte ha lammfärs så går det lika bra med nötfärs. Kanske en rätt att variera mot den traditionella köttfärssåsen? Jag kommer göra denna flera gånger.

Lammfärspasta
4 port

400 g Zeta Casa Di Luca Radiatori (pastan som är på bilden men det går med andra också)
400 g lammfärs eller nötfärs
3 msk Zeta olivolja
salt och svartpeppar
1 burk Zeta Soltorkade Tomater Creme (140 g)
1 dl torrt vitt vin
rivet skal och saft från en citron
1 kruka färsk salvia
1 burk Zeta Oliver Kalamata urkärnade (290 g)

Fräs färsen i olivolja, salta och peppra. Tillsätt creme på soltorkade tomater, vitt vin och citronsaft.
Låt koka ihop något och smaksätt sedan med rivet citronskal och finstrimlad salvia.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Servera pastan med lammfärssåsen och oliverna. Ringla gärna lite extra olivolja över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...