söndag 4 september 2011

Kycklinggryta med salsiccia, tomat, oliver och kapris

Idag har det varit städdag här hemma. Såååå skönt när det är avklarat. Dagens middag är även det taget från Zeta. Denna gång en kycklinggryta. Mycket god och väldigt mäktig då det är både kyckling och salsiccia i. Sältan i kaprisen gör sig mycket bra. Kapris är bara så gott!
En rätt som är enkel att förbereda och klarar sen sig självt på spisen lagom tills det är dags att äta. Ringde mina föräldrar som var på landet och fråga ifall de ville komma förbi på middag när de åkte hem och de kom på snabbvisit så det var trevligt och en matlåda fick följa med mamma hem också:)

Kycklinggryta med salsiccia, tomat, oliver och kapris 4 port

1 kyckling, skuren i bitar
4 msk Zeta olivolja
1 gul lölk, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, skivade
1 burk Zeta pastasås
2-3 dl vatten
4 salsiccia, råa
2 msk Zeta kapris, medelstora i lag
8 Zeta Oliver Cerignola Svarta
salt och peppar

Bryn kycklingbitarna i olivolja i en gryta.
Lägg i lök och vitlök och stek ytterligare någon minut. Häll på tomatfond, vatten och lägg i korvarna. Låt småputtra 45 minuter.
Lägg i kapris, smaka av med salt, peppar och lite kaprislag.
Servera med nykokt pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...