Pulled pork
1,5 kilo karré, bog el. skinkstek av gris
½ dl olivolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
1 msk harissapasta
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
1 msk Tony´s krydda
Salt
Sätt ugnen på 125 grader (OBS! Använder ni lergryta så tänk på att sätta in den i kall ugn och sen sätta på gradantalet). Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn. Gärna emalj eller lergryta men gjutjärn funkar också! Stek i ugnen ca 5-6 timmar. Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pyttsar du lite vatten bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka!
När du tagit ut grytan kan du låta den svalna något innan du börjar dela köttet. Enklast är absolut med händerna. Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att "pilla" lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet i grytan, blir det för mycket vätska är det bara att hälla bort lite. Smaka av med vad som nu kan tänkas behövas. Mer chili, tony's, peppar, spiskummin, en skvätt ketchup etc. Servera sen precis hur som helst!
hur mycket salt?
SvaraRadera