Men här kommer det underbara receptet. Laga och njut!
Mozzarellabiffar med gräddig sås
ca 3 port (6 st biffar)
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
½ kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i
Sås:
Stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
½ köttbuljongtärning
Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar.
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör.
Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i stekskyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)
Vad den där maten låter god! Kommer säkert att prova laga biffarna under hösten:). Biffarna går ju säkert att frysa in, eller hur? På det sättet har man ju lite lyxigare biffar färdigt i frysen för tråkiga vardagskvällar:).
SvaraRadera-Jenni-
Biffarna var supergoda. Kommer göra dem fler gånger. De går absolut att frysa in så det är smidigt att ta fram och lyxa till vardagen lite :)
SvaraRadera