Nu är jag hemma igen efter ha tillbringat dagar vid mina föräldrars sommarstuga. Där grillar man nästan varje dag och det är lika gott varje gång. Men nu när jag är hemma så är det annat än grillning som gäller. Igår blev det en ny rätt och den kommer från Saltå Kvarns kokbok. En enkel och god rätt som jag kommer att göra igen. Egentligen behöver man inte såsen enligt mig för jag tycker marinaden som kycklingen ligger i är god i sig och funkar bra som sås men såsen var dock väldigt god så det är upp till var och en. Till detta serverade jag kamutvete.
Sesamkyckling
4 port
4 kycklingfiléer
saft och rivet skal från 1 ekologisk citron
2 msk olja
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
4 msk sesamfrön
1 burk kokosmjölk
1 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk råsocker
Blanda 2 msk av citronsaften med hälften av sojan och oljan. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och droppa blandningen över. Täck över och låt stå svalt ca 1 timme. Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp en torr stekpanna, rosta sesamfröna och strö dem över kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Häll kokosmjölken i en gryta, koka ihop den så att bara 1/3 återstår. Pressa i resten av vitlöken och blanda i soja, citronsaft, citronskal, råsocker och ingefära. Låt sjuda ett par minuter. Servera kycklingen tillsammans med kokosmjölksås och ev bulgur, kamutvete eller annat tillbehör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar