lördag 15 maj 2010

Chicken sweet & sour

Igår blev det chicken sweet & sour. Det var länge sen jag åt det och då var det köpt sås. Så det här var första gången jag gör det från grunden. Det var väldigt gott och väldigt enkelt. Så gott när grönsakerna inte blir alltför mjuka utan får behålla sitt tuggmotstånd.
Så nu har jag bara en rätt kvar av Linas matkasse och det kommer att göras imorgon. Den ser jag fram emot väldigt mycket :)

Chicken sweet & sour med ris

Ris
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
250 g morötter
1 burk skivad ananas
600 g kycklingfilé
olja
Ljus maizenaredning
ketchup
salt, svartpeppar
vinäger
strösocker
vatten

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala 250 g morötter och skär i tunna strimlor, ca ½ * 4 cm. Skär 1 gul lök, 1 grön paprika, 1 röd paprika och 1 burk skivad ananas (spar juicen) i jämnstora bitar cirka 2 * 2 centimeter. Skär 600 g kycklingfilé i tärningar.
3. Bryn kycklingen lätt i lite olja i en wok- eller traktörpanna. Krydda med salt och svartpeppar. Häll sedan över på en tallrik.
4. Tillsätt ytterligare lite olja och fräs morötter, lök och paprika så att de mjuknar något men behåller tuggmotstånd. Lägg sedan ner ananasen och krydda med lite salt.
5. Rör ner 3 msk ketchup, 2 msk vinäger, 2½ msk strösocker, ananasjuicen, 3 dl vatten och 3½ msk ljus maizenaredning (alt. 2-2½ msk majsstärkelse som först röres ut i lite kallt vatten) Låt koka några minuter tills det tjocknar. Lägg ner kycklingen och låt allt bli varmt. Servera med nykokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ugnsrostad blomkål med parmesan och gremolata

Nu ni, nu ska ni få ett riktigt dundergott recept på ugnsbakad blomkål. Är det nåt jag har fastnat för så är det just rostad blomkål. Det ä...