söndag 16 maj 2010

Kycklingwrap med lammkorv


Idag gjordes den sista maträtten för veckan från Linas Matkasse. Mina föräldrar kom förbi och åt efter deras helg i sommarstugan. Så dagens middag blev kycklingwrap med lammkorv, grönsaker och tzatziki. Mycket gott och väldigt mättande. Tänk att man kan bli så mätt på en wrap. Men libanesiska pitabröd är väldigt mättande i sig och sen fyllda med alla dessa godsaker (som man lätt fyller för mycket) så de spricker när man försöker äta dem. Eller åtminstonde för min egen del :)
Så slutsatsen av veckans middagar med Linas Matkasse är tummen upp. Alla maträtter har varit goda och fräscha ingredienser. Flera rätter kommer jag att göra igen. Kommer nog ta kassen fler gånger framöver men nu är det dax att sätta igång inspirationen på egen hand.

Kycklingwrap med lammkorv, grönsaker och tzatziki

½Gurka
2 dl Turkisk yoghurt
1 Vitlöksklyfta
1 zucchini
1 rödlök
250 g coctailtomater
½ kruka plocksallad
400 g kycklingfilé
250 g lammkorv
Olja
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
salt
svartpeppar
1 pkt libanesiska pitabröd

1. Tzatziki: Riv ½ gurka grovt på rivjärn, pressa ur lite av vätskan och blanda gurkan med 2 dl turkisk yoghurt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och krydda med 2 krm salt och lite svartpeppar.
2. Tärna 1 zucchini och skär 1 rödlök i tunna klyftor. Halvera 250 g coctailtomater och skölj ½ kruka plocksallad. Strimla 400 g kycklingfilé och skär 250 g lammkorv på snedden så att du får långa sneda skivor.
3. Stek kyckling och lammkorv i lite olja och lägg sedan över på ett fat. Fräs zucchini och rödlök lagom mjuka. Krydda med 2 tsk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 msk oregano, ½ tsk salt och svartpeppar efter smak.
4. Servera grönsakerna, kycklingen och lammkorven i 1 pkt pitabröd tillsammans med salladsblad, småtomter och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...