söndag 18 april 2010

Kaffemarinerad fläskfilé

Idag blev det lite av en lyxmiddag. Jag tog igen lördagens middag idag istället. Hittade ett recept på en kaffemarinad. Tyckte det lät speciellt och annorlunda. För första gången så helstekte jag fläskfilén i ugnen och det blev gott. Men mitt sätt tog lång tid så nästa gång blir det till att ha högre temperatur i ugnen. Men till slut så.
Till det gjorde jag en rödvinssås med sky från köttet. Sedan råstekt potatis till. Ingen dålig söndagsmiddag :)

Här kommer marinaden

Kaffemarinad

½ dl kallt starkt kaffe
½ dl balsamvinäger
½ dl soja
½ ostronsås

Blanda allt och lägg i köttet. Låt marineras i några timmar eller över natten.

2 kommentarer:

  1. Får köttet lite kaffesmak då?
    Tror du det funkar med oxfile? Jag äter inte fläskfile....

    SvaraRadera
  2. Ja lite svagt känner jag kaffesmaken. Men eftersom det både är soja och balsamvinäger i så tar de lätt överhanden men det är en god kombination. Absolut, passar jättebra med oxfilé. Lyxigt :)

    SvaraRadera

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...