Så idag snodde jag snabbt ihop en hallonsmulpaj. Sedan kom min syster över och vi gick på lägenhetsvisning och sedan hem och fika. Latte, smulpaj och remi. Mm, gott! En härlig söndag men den skulle kunna vara bättre om askmolnet kunde ta och försvinna så vi får hem nära och kära.
Smulpaj
300 g hallon
2 msk socker
2 dl vetemjöl
125 g smör
3/4 dl socker
Bottna formen med hallon. Strö över socker. Blanda mjöl, smör och socker till en smuldeg och fördela jämt över hallonen.
Grädda i 225 grader i 20-25 min.
Servera med vaniljsås.
Jag blev så sugen på din hallonsmulpaj igår att blev tvungen att laga en åt mig. Lagade den för en person i en portionsform så att jag inte sku äta för mycket av den men nu ångrar jag mig redan... Den var så god och somrig att sku gärna äta av den idag också:).
SvaraRadera-Jenni-
Man ska göra en stoooor paj som man kan njuta av. En portion skapar bara ett större begär :)Testa även att göra med blåbär eller blanda blåbär och hallon. Supergoda allihopa!
SvaraRadera