Karros Kycklinggryta
2 kycklingfiléer
2-3 vitlöksklyftor
champinjoner (efter tycke och smak)
1 paket bacon
sparris (efter tycke och smak)
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk sambal oelek
salt, peppar
valnötter
Skiva champinjonerna och hacka vitlöken. Bryn det i en gryta tills det har fått lite färg. Ta sedan upp dem på ett fat. Skiva baconen i mindre bitar och bryn. Lägg sedan upp det på fat. Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn. Lägg sedan i champinjonerna, vitlöken och baconen. Salta (tänk på att baconen tillför sälta) och peppra. Häll på matlagningsgrädde och ha i sambal oelek. Låt småputtra på låg värme i några minuter. Skär sparrisen i mindre bitar och ha sedan i det och låt det puttra med i några minuter. Avsluta sedan med hackade valnötter. Servera med klyftpotatis eller pasta.
Man får så bra tips från din blogg! Den här grytan verkar vara ganska snabb att laga, säkert perfekt till vardagskvällar:). Hoppas din fastlagsbulle smakade bättre än min. Jag testade nämligen ett recept på choklad-fastlagsbullar och de var inte alls goda...
SvaraRadera-Jenni-
Ja, den passar jättebra till vardagskvällarna. Enkel och snabb att göra.
SvaraRaderaJag gjorde det enkelt för mig och köpte semlan men så nöjd var jag tyvärr inte. Det var alldeles för lite grädde :(
Vad tråkigt att dina inte blev goda, det lät gott annars.