tisdag 16 februari 2010

Kycklinggryta med godsaker

Idag kom jag hem 2½ timma tidigare än vanligt och det kändes konstigt att komma hem medans det var ljust ute. Jag tänkte att för en gångs skull kunde jag laga maten i lite mer normal tid än när jag annars brukar äta. Men så fastna jag i soffan med en bok där jag var i slutet av kriminalserien. Jag trodde jag hade koll på klockan och tänkte att jag skulle börja laga mat runt kvart över sex, halv sju. När jag läser ut boken och tittar till lite snabbt på klockan så är den kvart över sju. Ja, det var ju bara att gå ut i köket och börja. Det var den tidiga middagen det :) Men maten blev jättegod. Komponerade ihop grytan med sånt jag gillar och det blev alldeles strålande gott. Till det lite klyftpotatis. Snart väntar semlan...:) Har ni ätit nån idag?

Karros Kycklinggryta

2 kycklingfiléer
2-3 vitlöksklyftor
champinjoner (efter tycke och smak)
1 paket bacon
sparris (efter tycke och smak)
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk sambal oelek
salt, peppar
valnötter

Skiva champinjonerna och hacka vitlöken. Bryn det i en gryta tills det har fått lite färg. Ta sedan upp dem på ett fat. Skiva baconen i mindre bitar och bryn. Lägg sedan upp det på fat. Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn. Lägg sedan i champinjonerna, vitlöken och baconen. Salta (tänk på att baconen tillför sälta) och peppra. Häll på matlagningsgrädde och ha i sambal oelek. Låt småputtra på låg värme i några minuter. Skär sparrisen i mindre bitar och ha sedan i det och låt det puttra med i några minuter. Avsluta sedan med hackade valnötter. Servera med klyftpotatis eller pasta.

2 kommentarer:

  1. Man får så bra tips från din blogg! Den här grytan verkar vara ganska snabb att laga, säkert perfekt till vardagskvällar:). Hoppas din fastlagsbulle smakade bättre än min. Jag testade nämligen ett recept på choklad-fastlagsbullar och de var inte alls goda...

    -Jenni-

    SvaraRadera
  2. Ja, den passar jättebra till vardagskvällarna. Enkel och snabb att göra.
    Jag gjorde det enkelt för mig och köpte semlan men så nöjd var jag tyvärr inte. Det var alldeles för lite grädde :(
    Vad tråkigt att dina inte blev goda, det lät gott annars.

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...