söndag 14 februari 2010

Siciliansk fiskgryta

Den här helgen har haft fisk- och skaldjurstema. I fredags hade jag köpt smögenräkor och myste med på kvällen. Igår pasta med scampi och idag fiskgryta. Väldigt enkel gryta som man även blandar i couscous i så den blir lite matigare. Jag hade i lite för mycket couscous så den blev lite tjockare än vad som var tänkt men det gjorde inget. Smaken var god och en gryta kan kan göra om. Men det blev mer än 2 portioner som det stod enligt receptet men det beror kanske på hur stor man är i maten :)

Siciliansk fiskgryta
2 port

1 gul lök (halverad och finskivad)
2 selleristjälkar (hackade)
3 vitlöksklyftor (skivade)
1 nypa chiliflagor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 plommontomater (delade)
1 1/4 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
50 g couscous
250 g fisk, t ex torsk (i 5 cm-kuber)
½ citron
1 näve persilja (hackad)

Hetta upp 1 msk olivolja i en traktörpanna.
Stek lök, selleri, vitlök och chiliflagor. Salta, peppra och stek på låg värme i cirka 10 minuter.
Lägg i tomater och låt puttra i några minuter till. Häll i vinet och buljongen och koka up, tillsätt couscousen efter 2 minuter. Sänk värmen, lägg i fisken, täck med lock och låt puttra tills den är klar, cirka 4-5 minuter. Strö över citronskal och persilja. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...