Siciliansk fiskgryta
2 port
1 gul lök (halverad och finskivad)
2 selleristjälkar (hackade)
3 vitlöksklyftor (skivade)
1 nypa chiliflagor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 plommontomater (delade)
1 1/4 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
50 g couscous
250 g fisk, t ex torsk (i 5 cm-kuber)
½ citron
1 näve persilja (hackad)
Hetta upp 1 msk olivolja i en traktörpanna.
Stek lök, selleri, vitlök och chiliflagor. Salta, peppra och stek på låg värme i cirka 10 minuter.
Lägg i tomater och låt puttra i några minuter till. Häll i vinet och buljongen och koka up, tillsätt couscousen efter 2 minuter. Sänk värmen, lägg i fisken, täck med lock och låt puttra tills den är klar, cirka 4-5 minuter. Strö över citronskal och persilja. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar