lördag 20 februari 2010

Macarons med chokladhallonfyllning

Hela helgen ska det snöa och det är klass 2-varning. Vad passar inte bättre att hålla sig inne i värmen då och tillbringa lite tid i köket? Jag är fortfarande i en bakperiod och alltid är tankarna på vad jag ska baka härnäst. Förra helgen blev det de franska mandelmarängkakorna macarons. Jag fick mersmak och även idag har jag gjort dem. Kände mig säkrare idag men tyvärr sprack några på ytan men jag kan ana vad det beror på så det kommer nog inte upprepas nästa gång. Denna gång hade jag kakao i smeten så de blev ljusbruna. Fyllningen blev grädde och mörk choklad med hallonsmak. Ska bli spännande att smaka senare.
Nu är det snart melodifestival och en god lasagne står i ugnen och den ljuvliga doften sprids...
Receptet på macarons ser ni i det förra inlägget om macarons. Har bara tillsatt 2 msk kakao till mandeln denna gång.

3 kommentarer:

 1. Jag kommer gärna och provsmakar den.
  Kram mamma

  SvaraRadera
 2. De ser så goda ut att jag måste kanske laga dom där nästa vecka för mina kompisar när jag är tillbaks i Finland igen för nga veckor. Och du har ju lyckats ren två gånger med ditt recept så jag kommer att lita mig på ditt recept också:)
  -Jenni-

  SvaraRadera
 3. Jenni - Jag tycker absolut du ska försöka. De är så goda så de är värda allt jobb. Jag har fått mersmak och vill bara baka nya och testa nya smaker. Lycka till!!!

  SvaraRadera

Glutenfritt bananbröd

Häromdagen såg jag detta recept på glutenfritt bananbröd. Det såg gott ut och jag kände att det var nåt för mig eftersom jag vill minska ne...