Denna kväll blev det kladdkakebrownies. Även detta recept är från Kalasgott. Jag använde mig av mörk choklad med apelsinsmak. Sedan körde jag dubbelt upp på daimen så det blir extra smarrigt :)
Jag hann provsmaka en bit nu innan läggdax och det var supersmarrigt. Fortfarande varm och kladdig. Den gick väldigt fort att göra så väntar ni gäster så gör denna, eller varför inte göra till er själva och njuta av i soffan :)
Double Chocolate Chip Brownies
115 g smör
115 g mörk choklad
300 g socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
115 g vetemjöl
2 msk kakao
50 g hackad mörk choklad
1 hackad dubbel daim
1. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
2. Rör ned socker, vaniljsocker och salt.
3. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten.
4. Sikta ned mjöl samt kakao och rör i choklad- och daimbitarna.
5. Bred ut smeten i en smord mindre plåt, ca 20*30 cm.
6. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 30-35 min.
Jag hann provsmaka en bit nu innan läggdax och det var supersmarrigt. Fortfarande varm och kladdig. Den gick väldigt fort att göra så väntar ni gäster så gör denna, eller varför inte göra till er själva och njuta av i soffan :)
Double Chocolate Chip Brownies
115 g smör
115 g mörk choklad
300 g socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
115 g vetemjöl
2 msk kakao
50 g hackad mörk choklad
1 hackad dubbel daim
1. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
2. Rör ned socker, vaniljsocker och salt.
3. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten.
4. Sikta ned mjöl samt kakao och rör i choklad- och daimbitarna.
5. Bred ut smeten i en smord mindre plåt, ca 20*30 cm.
6. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 30-35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar