onsdag 24 februari 2010

Ciccia e Noci

Förra veckan kom jag hem tidigare en dag och då hade jag programmet "Förkväll" på. På tisdagar lagas det pasta där och det är en av dem jag gjorde idag. Jisses, vad den var god. Den rekommenderar jag verkligen. Ännu bättre att den är enkel att göra och att det går snabbt.
Hoppas ni testar den här pastan.

Farfalle Ciccia e Noci
4 port

400 g farfalle
50 g smör
400 g salsiccia (italiensk korv), skuren i 3 cm långa bitar
100 g valnötter
200 g kronärtskockshjärtan, inlagda i olja
5 st stjälkar bladpersilja, grovhackad
0,5 st vitlöksklyfta, skivad
8 st soltorkade tomater inlagda i olja, tunt strimlade
3 dl grädde

1. Smält smöret, stek salsiccian halvfärdig.
2. Lägg i valnötterna och stek klart, ca 5 minuter.
3. Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärtan i sin olja alternativt ½ dl olivolja.
4. Stek till kronärtskockorna fått fin färg, ca 4 minuter.
5. Lägg i vitlök, stek ytterligare en minut.
6. Lägg i soltorkade tomater i salsicciablandningen, häll på grädde.
7. Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
8. Dela kronärtskockshjärtana på hälften, blanda ner i salsicciablandningen.
9. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda med salsiccian och kronärtskockorna.

2 kommentarer:

  1. Pastan ser verkligen god ut! Men vad sku man kunna ha istället för salsiccian? Jag brukar nämligen inte vara så förtjust i sådana där korvar...
    -Jenni-

    SvaraRadera
  2. Jenni - Ta kyckling istället. Det passar jättebra med de andra ingredienserna. Tror det kan bli jättegott.

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...