Om man gillar fetaost och räkor så kan jag nästan garantera att man kommer gilla den här pastarätten. Man har i fetaost så det smälter och i kombination med vitlök,persilja, räkor och citron så är det fantastiskt gott. Till detta serverade jag coctailtomater och avocado med lite olivolja, citronsaft och peppar.
Pasta med räkor på grekiskt vis
4 port
½ dl olivolja
4 tsk finhackad vitlök
ca 500 g råa räkor eller jätteräkor, skalade
3½ dl smulad fetaost
1½ dl hackade tomater, utan kärnor
3 msk pressad citron
3 msk hackad färsk persilja
2 msk finhackad färsk oregano, eller 1 ½ tsk torkad
ca 350 g pasta, t.ex. linguine
salt och svartpeppar
1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelgod värme. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i 30 sekunder. Tillsätt räkor och fräs dem nästan färdiga i cirka 2 minuter. Tillsätt fetaost, tomater, pressad citron, persilja och oregano och låt alltsammans sjuda tills räkorna är genomstekta, vilket tar ytterligare 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar.
2. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men låt den ha kvar lite tuggmotstånd. Låt den rinna av och lägg den i en stor skål.
3. Tillsätt räkblandningen till pastan och vänd så att allt blandas.
Krydda eventuellt med mer salt och peppar och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Verkar supergott!!
SvaraRadera