lördag 28 februari 2009

Grekisk pasta med räkor

Om man gillar fetaost och räkor så kan jag nästan garantera att man kommer gilla den här pastarätten. Man har i fetaost så det smälter och i kombination med vitlök,persilja, räkor och citron så är det fantastiskt gott. Till detta serverade jag coctailtomater och avocado med lite olivolja, citronsaft och peppar.



Pasta med räkor på grekiskt vis
4 port

½ dl olivolja
4 tsk finhackad vitlök
ca 500 g råa räkor eller jätteräkor, skalade
3½ dl smulad fetaost
1½ dl hackade tomater, utan kärnor
3 msk pressad citron
3 msk hackad färsk persilja
2 msk finhackad färsk oregano, eller 1 ½ tsk torkad
ca 350 g pasta, t.ex. linguine
salt och svartpeppar

1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelgod värme. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i 30 sekunder. Tillsätt räkor och fräs dem nästan färdiga i cirka 2 minuter. Tillsätt fetaost, tomater, pressad citron, persilja och oregano och låt alltsammans sjuda tills räkorna är genomstekta, vilket tar ytterligare 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar.
2. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men låt den ha kvar lite tuggmotstånd. Låt den rinna av och lägg den i en stor skål.
3. Tillsätt räkblandningen till pastan och vänd så att allt blandas.
Krydda eventuellt med mer salt och peppar och servera.

1 kommentar:

Blåbärspaj med knäcktäcke

Igår gjorde jag en blåbärspaj. Jag brukar göra smulpaj men nu gjorde jag med ett knäckigt täcke. Så gott! Segt och gott med den söta kolan m...