Fläskfile med citrussås
4 personer, Tid: 25 min
500 g fläskfilé
1 purjolök
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk salvia
1 köttbuljongtärning
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1½ dl vatten
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 apelsin
(jag rostade även mandel och hade över när maten serverades, rekommenderar det)
Skär fläskfilén i skivor och bryn dem i smör i het stekpanna. Lägg över köttet i en gryta.
Skölj och skiva purjolöken, fräs den och lägg den sedan i grytan.
Smaksätt med salt, peppar, salvia, buljongtärning, citronskal och saft.
Vispa ut mjölet med vatten och rör ned blandningen i grytan och häll i grädden och koka allt i 5 minuter.
Skala apelsinen och skär den i klyftor, ta bort hinnorna. Rör försiktigt ner dem i grytan och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar