tisdag 22 september 2020

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Förra helgen så var jag ute en stor del av lördagen och det var kallt och regnigt ute och jag stod mycket stilla så då blir man lite småfrusen och ruggig. Jag åkte därefter sen hem till föräldrarna och det var så skönt att komma in i värmen och mamma gjorde pizza till oss. Det kändes så lyxigt och extra gott då. Ett recept från Coop. En vit pizza med svamp, chorizo och grönkål. Toppat med rostade hasselnötter. Den kändes fräsch för att vara pizza. Smidigt med dessa färdiga pizzadegar som finns att köpa. 
Receptet hittar ni under bilden.


Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål
4 port

  • 500 g pizzadeg
    1.5 dl crème fraiche
    råkorv, t ex chorizo
    0.5 dl hasselnötter
    250 g champinjoner
    2 msk smör
    vitlöksklyftor, tunt skivade
    70 g grönkålsblad, plockade
    100 g buffelmozzarella

    Till servering:
    chilipeppar, svartpeppar
  • 1. Sätt ugnen på 225° och ställ in en plåt. Kavla pizzadegen till två runda bottnar och lägg på var sitt bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och klicka ut korvfyllningen.
  • 2. Lägg pizzorna på den heta plåten. Grädda 10–15 min. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna till fin färg. Gnid bort skalet i en kökshandduk. Skiva/ halvera svampen och stek den på hög värme i smör.
  • 3. Salta och peppra och tillsätt vitlöken mot slutet. Stek grönkålen hastigt i lite olja. Flingsalta. Toppa den nygräddade pizzan med svamp, grönkål och mozzarella bruten i bitar.
  • 4. Ringla över olivolja och strö på grovhackade nötter, chiliflakes och peppar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...