lördag 10 augusti 2019

Tonfisksallad med potatis

Nu går sommaren mot sitt slut och jag hoppas ni har haft en skön och härlig sommar. Jag har njutit varje dag och semestern tog snabbt slut. Så härligt att bara ta dagarna som de kommer och umgås med familj och vänner och äta gott.
Sallad är ju en riktig sommarklassiker och det finns oändliga variationer. Men än är ju sommaren inte över.
Jag tycker ju tonfisk i burk är så himlans gott så jag gör gärna en sallad med tonfisk. Här är en variant med ljummen potatis som även kan ätas kall och tas med till exempelvis till stranden.
Jag älskar sälta så jag har mycket kapris i. Den är så fräsch denna sallad med persilja och dill. Mm, blir sugen bara jag skriver om den :)
Men sallad går ju bra att äta även när det inte är sommar men man kanske mer vill ha varm mat då. Men denna är så god och matig.
                  

Tonfisksallad med potatis
4 port

700 g färskpotatis
3 salladslökar
1 burk tonfisk
3 msk hackade örter, t. ex. persilja och dill
3 msk kapris
150 g förvällda haricot verts
½ citron
½ dl olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten. Låt den svalna något och dela den i mindre bitar.
Hacka salladslöken och låt tonfisken rinna av. Blanda allt med örter, kapris och haricot verts. Pressa över citronen och ringla över lite olja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...