söndag 18 augusti 2019

Ratatouille

För lite sen blev jag så sugen på ratatouille. Det är en varm grönsaksröra och man kan äta det som ett tillbehör i en rätt som jag gjorde med kyckling och quinoa eller ha den som t ex pastasås. Så god!
Basen är lök, aubergine, zucchini, paprika och tomat. Så passa på att göra ett storkok av denna och frys in portioner. 
 

Ratataouille
4 port

1 lök
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
En burk krossade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
ev grovhackad basilika

1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar.
2. Fräs löken i olivolja i några minuter. Tillsätt därefter aubergine, zucchini, paprika och vitlök och låt allt fräsa sakta en stund.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, örter och socker och koka sakta under lock i 20 minuter. Rör om då och då.
4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar och ha eventuellt i grovhackad basilika på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...